Brenderup Group expanderar - söker en logistikplanerare med strategisk höjd
Publicerad: 2018-01-11 

Marknadsledande Brenderup Group ser utmaningar och möjligheter i logistikens alla flöden och ser till frågorna ”Är detta flöde optimalt?” samt ”Borde det inte kunna justeras och förbättras?”. Vill du vara starkt engagerad i att utveckla arbetssätt och processer för att ligga i framkant? Uppskattar du en platt organisation med snabba beslutsvägar? Här erbjuds du en stimulerade och variationsrik vardag i en roll som logistikplanerare, där du får vara en del av bolagets starka expansionsresa.

Om tjänsten

Som Brenderups logistikplanerare blir du en viktig nyckelperson i bolaget och en del av deras spännande utveckling mot nya strategiska mål och ambitioner. Denna ansvarsfulla och kreativt tänkande roll innebär att arbeta fokuserat med att optimera transportkostnader och öka leveransprecisionen. För detta krävs en god förmåga att planera och strukturera upp vardagen. Till din hjälp har du mångårig samlad erfarenhet hos dina närmsta kollegor. Rollen innefattar flertalet sociala kontaktytor samt regelbunden dialog med fabriken i Polen, därav efterfrågas egenskaper som kommunikativ förmåga och tydlighet. Koncernspråk är engelska.

I din roll arbetar du med att planera och boka ingående och utgående transporter av släpvagnar samt tillbehör i Skandinavien, ansvarar för leveranskapacitet och leverans i rätt tid, lastschema, distribution för envägs-trailers, kontakt med tull och ansvar för dokument samt tullklareringar. Du engagerar dig i förbättringsarbete samt vidareutvecklar uppföljningsprocesser för att säkerställa en hög kvalitet. Vidare är du en god administratör som är mån om att dokumentera ditt arbete. Din analytiska sida kommer till rätta vid analys av orsak och åtgärd, till exempel avseende backlogg av leveranserna. Brenderup Group söker sig som har förmågan att höja blicken och värna om ett långsiktigt arbete där du får användning för din strategiska och problemlösande förmåga. Du ser fram emot utmaningen och tillfredsställelsen av att löpande arbeta med optimering av processerna.

Rollen ingår i Supply Chain och Logistikplaneringen som består av 2 personer och du verkar nära Produktion, Produktionsplanering och Sälj. Du rapporterar till Fabrikschef. Heltidstjänst på dagtid med placeringsort Jönköping. I linje med den stora satsning som görs i Jönköping kommer Brenderup att flytta sin verksamhet till helt nybyggda kontors- och produktionslokaler på Torsvik under senare delen av 2018.

Kvalifikationer

Du har tidigare vana av liknande roll inom trafikledning eller logistikplanering. Praktisk erfarenhet väger tyngre än akademiska meriter. Det är dock en fördel om du har en eftergymnasial utbildning, exempelvis en YH-utbildning eller högskoleutbildning. För rollen krävs flytande svenska och engelska i tal och skrift samt även körkort B. Din datavana är god och du har tidigare arbetat i affärssystem och Excel. Det är starkt meriterande om du har förvärvat kunskaper om att leda lyckosamma förändringsprojekt kring effektivitet och förbättringsåtgärder.

Som person är du stabil och trygg i dig själv. Du vågar prioritera och är inte rädd för att skifta perspektiv. Andra ord som beskriver dig är proaktiv och kvalitetsmedveten, en person med en öppen och flexibel inställning. Tjänsten passar dig som är ödmjuk, handlingskraftig och noggrann. Du har ett uthålligt och strukturerat förhållningssätt som driver verksamhetsutvecklande förändringar. Du uppskattar variationen med att arbeta både självständigt och i team samtidigt som du ser fram emot att lära känna dina nya kollegor och ta del av deras erfarenheter.

Brenderup Group

Brenderup Group är Skandinaviens största leverantör - och ett av Europas ledande varumärken - av trailers (släpvagnar) och lastsystem för yrkesmässigt och privat bruk. Våra produkter finns tillgängliga för försäljning samt för uthyrning och de används av miljoner konsumenter. Gruppen innefattar väl positionerade varumärken som Brenderup, Fogelsta, Westbay Trailers, Brenderup Rental och Mont Blanc. Brenderup Group har 580 anställda vid fem produktions- och monteringsfabriker och försäljningskontor i Sverige, Norge, Danmark, Polen, Rumänien, Tyskland, Frankrike, Storbritannien och Italien. Huvudkontoret finns i Malmö. Gruppen har en omsättning på cirka 970 miljoner kronor. För mer information, besök www.brenderupgroup.com

Ansökan

Varmt välkommen med din ansökan via paverka.nu. Sista ansökningsdag är den 2/2. Vi tillämpar dock löpande urval. Vid frågor kontakta rekryteringskonsult Jennie Meier 010 – 33 19 068.